Thank you, Beautiful people :-)

Thursday, December 18, 2008

Bullion Rose Button


Yippeeee!..I am doing a happy dancing ..(errkss..kecoh laaa...hiks). I have been wanting to do bullion rose for a long time but I just can't find a time to do it..*wink*, so yesterday, I told myself that I need to allocate one hour to do this bullion. Hahahaha..it took me more than an hour to construct this two bullion rose..*wink*.reason..forget..hahahaha..sorry Gee,.~after few wrapping, cut, throw and redo, I remember again..naaa..still can remember..so here it is..and I am going to use it for my cushion cover..more button is on the way...addicted la pulakk...*grin*..Thanks so much Gee for the short tutorial.

Note : Gee, sila komen..muahhhahahaaa....ain, get ready aaaa...tak lama dah kan..pastu saturday kita enjoyyy !

12 comments:

fds said...

Ok dah tu ibu. kemaskan wraps wraps tu je la. me pun sama gak kadang kemasan pun lari. but dah ok tu. boleh la buat bigger design. atas bantal. campur ngan RE

Musliha said...

ibu.. so lawa buttonnnnnn..
lagu mana buat button tuh?
habaq ke mus..
nak tauuuuuuuu.. ada tools ke?

LiNdT said...

wow ibu. cantik..cantik.. bila la nak rajin mcm ibu ni... ;)

Salmi said...

Gee...masalah nyer memang wraps tu, kejap terketat, so bulion tu jadi kurus, dia cam takleh ketat sangatkan so dat bullion tu nampak gebus sikit..that milliner tu..mmg bagus...very comfortable..panjang dia pun selesa nak pegang...

Thanks mus and lindt, me kan..cam dah tak leh dok diam la pulak..ekcelli, I spend more time on craft dari mengemas or masak..hahahaha...eeee..terukkan..

Mus, button tu hantar kedai buat..dia panggil butang bungkus..dalam 40sen each la dia charge, depend on size..

opss

fds said...

satu je lagi nak tambah. hehehee. kang esok tambah lagi.

ada cara dan count wrap untuk setiap kelopak. untuk roses kembang ke atau yg jenis pandangan tepi ke. kalau ikut kan nanti all the kelopak duduk nicely.

memang wraps tu ikut suka la. tapi ada nisbah untuk setiap round.

fds said...

lupa plak. ni guna miliner size baper ek? yang gedabak besar no.1 hari tu ke. me suka jarum no.1 ni. phew senang my kerja and bunga pun besarrrr.

jarum size 8-11 tu cantik la kalau nak buat kat tudung.

Salmi said...

Yup betul gee, setiap kelopak tu wraps count dia tak sama..kalau tak lebih nanti tak cukup panjang and tak lawa kan..yup dat milliner no 1..lum lagi nak cuba jarum kecik coz I dont have dat patience nak buat mende halus2 nie..and dats why la still malas nak terjebak ngan beadsss....hehehehe

ha ah la kan...sebenarnya memang ada proper nisbah..but for this one..me belasah jer..hehehehe..ada 13, 15,...

rossana said...

sal...kira dh terror la tu..kt sini ada org yg blh ngajar..tp until now couldnt find free time to attend the class.. :(
kunun nk wat tudung sendiri....

maklang said...

cantek...maklang suka..

Hida said...

so sweet kalau letak baju girl ni...Sal,dah terer buat bullion.

Salmi said...

Kak Akmal & KakDa,

ishh mana terror lagi..baru buat ciput je..hikss..

Thank you, Maklang...

tiger said...

AV,無碼,a片免費看,自拍貼圖,伊莉,微風論壇,成人聊天室,成人電影,成人文學,成人貼圖區,成人網站,一葉情貼圖片區,色情漫畫,言情小說,情色論壇,臺灣情色網,色情影片,色情,成人影城,080視訊聊天室,a片,A漫,h漫,麗的色遊戲,同志色教館,AV女優,SEX,咆哮小老鼠,85cc免費影片,正妹牆,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,情色小說,aio,成人,微風成人,做愛,成人貼圖,18成人,嘟嘟成人網,aio交友愛情館,情色文學,色情小說,色情網站,情色,A片下載,嘟嘟情人色網,成人影片,成人圖片,成人文章,成人小說,成人漫畫,視訊聊天室,性愛,a片,AV女優,聊天室,情色