Thank you, Beautiful people :-)

Thursday, June 28, 2012

My Sewing Room - an Update



Salaams and Hello Readers

Hampir sebulan dah me tinggalkan blog nie tanpa update...sukarnya mencari masa untuk menulis sebaris dua kerana tuntutan kerja yang sangat banyak.  Dalam sebulan nie pun dah berapa kali me masuk keluar klinik, pakej batuk, selsema dan deman yang susah nak baik sebabnya hari kedua demam pun dengan badan yang masih mengigil-gigil ke pejabat jugak, terkejar ke sana sini dibawah cuaca yang tidak menentu sampai kadang2 lupa tuntutan fizikal yang tak berapa nak mampu dengan bebanan kerja.  Sampaikan driving license yang dah berbulan-bulan expired pun me tak perasan....dengan selambanyalah drive sampai ke Johor, Melaka, Negeri Sembilan and Pahang..hehehehe :-)



Ok, lupakanlah pasal kerja yang memang tak abis tu :-)..(syukur alhamdulillah atas rezeki yang Allah kurniakan)..jom relax kejap ngan my classic hobby yang hampir siap..tinggal backstitch je lagi..walaupun backstitch tapi detailed jugak kena buat.  Insyallah mengambil masa seminggu lagi.  Harapnya dapat disiapkan before me fly to Ho Chi Minh City for few days.


Original kit comes with button and sewing charms, thanks to kak reen for  the button gift packs that comes with varieties of button shape and colours *Love it *


I love this design !..never feel bored sewing it.  Till next entry, take care and happy sewing :-)

6 comments:

shima said...

sal, cantiknya kalau dah siap backstitch lagi terserlah tu...

DiahRothman said...

Salmi.... lovely design....:)
Bila lah pula kdee nak mula xstitch.... walaupun selalu pinjam semangat dari sal, masih tidak terlaksana.

Salmi said...

shima,indeed..cantikkan design nie..sangat evergreen..backstitch tu senang tapi rumit juga..dia cam touch-up untuk xstitch kan

salaam kak dee, insyallah boleh..sure akan ada masa untuk itu nanti kak..love all your quilt..sangat cantik :-)

rossana said...

salam Sal,

this is kak Akmal Hanim...still remember me???
akak nk tanya Sal beli chart ni kt mana? cantikk sgt. tq.

Salmi said...

salaam kak akmal, of course still ingat kak :-)cumanya sal dah lama tak masuk wmc..chart nie dulu sal beli kat habby wool ampang kak, sekarang dah takde lagi..

MamaDaniel said...

Kak Salmi.. cantiknya,, camner nak dapatkan kit ni ek? terberkenan plak hatiku ini... :D