Thank you, Beautiful people :-)

Friday, June 12, 2009

mignonette


Basic technique that using 2 shuttles and dmc cebelia ecru made 6 inch doily. Happy viewing!

8 comments:

Ummi-Izah said...

salam kak salmi..pernah ternampak nama akak kat wmc forum thread ribbon embroidery...wah memang cantik lah tatting akak nih..akak belaja kat mana yer if u dun mind i ask..lagi satu tatting ni biasa nyer boleh guna utk buat apa..

Salmi said...

Salam Umi..Terima kasih yer for your comments..tatting nie I belajar basic stitches from my dear fren, dulu2 bila free, we all ada stitching meets, so we discuss mcm2 from RE, xstitch and tatting too. After dapat those basic in tatting, slowly I pickup from internet, and ada juga tatting fren yang bagi tunjuk ajar.

Tatting boleh buat macam2 like bookmark, alas yang kecil2 untuk vase, table runner, edging dan kalau rajin, boleh buat projek mega cam tablecloth.

Reen said...

wow! cantik nye. Kaler pun cantik.
Me tengah tat butterflies. I join an exchange.

Salmi said...

thanks kak reen, bila la nak join exchange lagi yer. Me very much occupied now till DD abis exam kot which is after november. Yep, ecru is nice kaler but bit soft la cebelia nie as compared to manuella. Me currently tat the interlacing bookmark - FP by sis jon.

rubiyanti said...

KAk Salmi
Cantiknya. Rajinnya akak buat tatting tu. KAlu saya surrender awal2...tangan x pandai ke arah itu. :)

Umisma said...

sal, this is what u've been up to...cantik nya tatting tu.kakUmi ada beli buku Japanese banyak tatting for edging.Wanna help me?

Salmi said...

Salam kak umi,yerr bolehh..wud love to try to do the edgings..but lemme finish the pending assignment first..hehehehe..

Salmi said...

Salam Ruby!..takpe la kalau ruby tak pandai tatting tapi pandai painting yg mana akak memang out..so we complements each other la kan..hiks