Thank you, Beautiful people :-)

Tuesday, October 20, 2009

Flower for you

My neighbour's Sunflower

Penat-penat menjahit, jom kita rehatkan mata dengan bunga-bunga yang me snap from mine's, neighbour's and BIl's garden suatu masa dahulu. Hari nie me restless mode. Doc kasi MC suruh rest sbb 4 hari kepala me sakit, then followed by perut yang meragam sampai apa yang me makan semua keluar balik..adehhhh..I do need a good rest tapi asik tido baring je bohsan la pulak..bertambah beku rasanya kepala nie..sambil me pikir2 nak buat kraf yang tak memenatkan mata..jom layan gambar bunga-bunga dulu yer..take care!


Bil's Garden

Bil's Garden


Bil's Garden

My garden


My Garden


My Garden

My Garden

My Garden
.

10 comments:

Zana Hassim @ Kak Lang said...

Pn Salmi, bunga yg warna merah magenta mcm bunga seri pagi dari your garden tu, apa ke nama dier? Saya pernah snap pic gambar bunga serupa mcm tu kat depan rumah warden SBP kat kampung saya.. Saya ni fail ler jugak tang nama-nama flora n fauna nih...

Salmi said...

Salam Zana, yang tu tak silap saya petunia..saya pun sama la fail nama bunge2 nie..tengok je cantik saya beli..hehehe

Salmi said...

Salam Zana, yang tu tak silap saya petunia..saya pun sama la fail nama bunge2 nie..tengok je cantik saya beli..hehehe

~Yatt~ said...

salam kak salmi..
wahhhh segar mata tengok bunga2 kalerpul ni..one day i also want to plant all these beautiful flowers in my own garden..sekarang duk apartmen je akak..berangan jer dulu.tak tahan tengok roses akak tu..
btw sis..akak KL kat mana yer?..hehe..baru nak berkenalan..

Salmi said...

Salam Yatt, pokok2 berbunga nie selalunya tak tahan lama melainkan orkid..kalau ros memang susah jaga..akak dok kat Ampang je..:-)

umi_e said...

salam... hari ni cuci mata dengan bunga pulak ;)

* pernah suatu masa kami tanam sun flower macam tu... tapi now... penyakit M terlalu teruk :S so depan rumah dah macam rumah tak ada penghuni hehehehehe

Asmahani said...

Yang tepi longkang your BIL's tu lavender ke?

Salmi said...

Salam Hani, yerps itu lavender..bila hani cakap baru akak ingat..hehehe..sungguh la fail bab nama2 munge2 nie..ampunnn

Salmi said...

Salam Umi, thanks for drop by..tanam bunga pun kekadang kena ada mood jugak..me pun sama..kekadang terrr rajin..selalunya malasss..hehehehe..bila bizi sampai pokok cam nak mati dah..baru kelam kabut nak siram

Salmi said...

Salam Umi, thanks for drop by..tanam bunga pun kekadang kena ada mood jugak..me pun sama..kekadang terrr rajin..selalunya malasss..hehehehe..bila bizi sampai pokok cam nak mati dah..baru kelam kabut nak siram