Thank you, Beautiful people :-)

Monday, June 14, 2010

Fleurs De Paris - An Update


Hello and Salaams to Everyone

Agak lama jugak me tak berkesempatan nak update blog nie. Bulan May adalah bulan yang paling sibuk dengan bermacam-macam urusan terutama urusan keluarga. Masa nak berkraft pun sangat terhad dan mood nak menulis pun tak berapa nak ada. Kadang-kadang bila dah penat, malas sungguh nak pegang kain dan jarum. Rasa happy jer bila dapat tergolek terlentang depan TV..hahahaha.

Fleurs de Paris nie pun sangat lambat me jahit. Me rasa macam warna kain vintage linen nie menenggelamkan warna2 benang yang agak lembut nie. Fabrik dalam chart menggunakan material Aida cream tak silap me, tulah suka je main tukar2..hehehe..suka tak suka, kena continue..kata nak shabby2 kan..konon lah..hiks.

Part tulip tu la yang paling bosan..sbb me dah pernah jahit bunga tulip yang kat bawah nie. Kaler bunga dia pun lebih kurang sama kan. Peten nie dah lama me siapkan..sebaya dengan usia my 2nd doter.


Till next entry, happy crafting!

13 comments:

shima said...

salam me,
memang cantiklah nampak vintage...tapi benda yang cantik ni memang kena bebanyak sabarlah menjahitnya...banyaknya project ya..he he...berusaha..caiyo

zaliana said...

kagum dgn semangat akak! teruskan sampai siap yer..tukang bagi semnagt aje-nak buat sendiri rasanya tak mampu-dah laama tinggalkan seni ni

Chempaqa said...

salam kak..
nh nampak rangka tuh..teruskan kak...
sy mmg surrender bab2 nieh..mata problah kak..tabik springlah kat akak2 yg mmg gemar bab jahit menjahit nieh...

Yati said...

Kak Sal,
cantik la, yg paris tu! Berusaha!

MamaTiaMia said...

uhhh so Paris (Pare)salmi, i like it very much..so vintage,rasa macam tengok kat hotel rue de amsterdam di paris,macam nampak kat belakang counter cafe di Champs Elysees:)

BalkisMR said...

lawa nye kale kain linen tu..

Reen said...

Sal, kaler kain fabric ni lebih kurang sama. it looks a bit cam vintage or antique gitu.

Laju jugak la u stitch.

Salmi said...

Salam Shima..ye lah kan..nak cantik memang kena sabar kan :-)..hehehe..projek tertangguh tu mmg banyaak..memang common kan kalau stitchers nie..hehehe..adoiiii..pening tengok wip list

Salmi said...

Salaam Za, I too admire your inspiring Re works:-)..thanks for keeping me motivated to the finishing line :-)

salam chempaqa laling, thanks..akak kalau xstitch nie forever pun passionate ..mmg mata pun tak berapa nak clear sekarang :-)

Salmi said...

Salaam yati, thankss dear

Salam mamatiamia, thanks so much..you make me so motivated to stitch fast dengan gambaran paris yang mcm tuu..I like :-)

Salmi said...

salam balkis, thanks..memang lawa fabrik dia tapi tu la..kena banyak sabar :-)

akak, ha ah lebih kurang sama...laju sambil tgok world cup..memang laju..hehehe..tu yang kekadang sampai salah2 kira thread..aishhh

Yoon said...

Kak Salmi... cantiklah kain tu... rajinnya akak jaet atas kain linen... saya jaet atas kain aida pun selalu salah count,, inikan pulak linen... Very nice pattern... tak sabar tunggu siap.. :)

Salmi said...

Salaam yoon, thanks dear..I do love the fabby too:-)..this is my 2nd attempt on linen with more complicated design..hehehe..thanks for the wish :-)