Thank you, Beautiful people :-)

Friday, May 06, 2011

Aliah's Pillow


Hello and Salaams everyone :-)

I simply love this simple design adapted from the Ribbon Embroidery book by Craftworld. Working with a slightly dark fabric background means I need to carefully plan the color selection so that I wont make the whole design looks so 'busy'.

This pillow is for my niece solemnization ceremony which coincide with Prince William and Kate Middleton wedding day *wink*.

There are two roses that I embroidered with two different technique. I love the turn out of the briar rose which using a two tone polyester ribbon and I am happy with my Queen Anne Lace flower :-). I replaced the bullion spray with beads to make the sewing time shorter *wink*

A view for the whole design. I always like to add beads and lace into my design as it adds more character into it. It took me about 2 weeks to embroider this pillows and this time the finishing is without frills as I don't have much time to do the frills due to my hectic schedule in the month of April. Anyhow, I am glad that my SIL and my niece are happy with this pillow. Alia & Fauzi, Selamat Pengantin Baru and moga berbahagia sehingga ke anak cucu. Loves from your auntie :-).

Thanks for visiting and take care..xoxo

10 comments:

shima said...

sal,
cantiknya..... lace tu sal beli yang kain, lepas tu potong ke macam mana...he2 tak pernah buat.. ;)

Salmi said...

Salaam shima, terima kasih..lace tu sal beli dalam bentuk keping2an..sal jumpa kat one shop kat bukit bintang..kedai tu kat tingkat 2 dekat ngan metrojaya..memang quite well known among tukang jahit2 esp yang ada nama sbb lace situ cantik2 belaka..nanti yer bila sal kesana, sal wat entry..

shima said...

oh sal, dulu dekat tempat kerja shima, tapi mungkin dulu tak perasan, sal ingat tak dulu kat situ ada Carster World - he he kedai perabut dan accesories country, rindu pulak, tak tau sekarang ada ke tak ada
metro wujud lagi ya kat situ, tempat shima skodeng potmerion, he he masa bujang la, ingatkan dah tutup macam kat depan maybank, ok nanti kalau sal gi, tunjuk tempat ya, cuti bulan 6 ni boleh terjah naik bas..he he ;)

Yoon said...

Kal Sal, cantiknyaaa... teringin jugak nak belajar... bunga putih yang kecik2 tu macam french knots je... ke beads? kemas akak buat.:)

a n a s t a s y e a said...

Cantik sulaman tu. Saya memang suka dengan sulam menyulam nie. :D

anastasyea's latest post .. Mother's Day | Rindunya kat ibu

Salmi said...

Salaam shima, sal ingat yer ada..hehehe..nostagia tu..insyallah yer shima..

Salmi said...

yoon, terima kasih..yer dear..yang kecik2 tu guna french knots..kat tengah pun french knots..nak buat dia senang ajer..mula dengan french knots kat tengah pastu jahit 5 lagi french knots keliling..

Salmi said...

anastasyea..terima kasih..alhamdulillah..

zaliana said...

cantiknya..lembut aje kalernya

Salmi said...

Salaam Za, apa khabar?..bizi yer sekarang..thanks yer za..:-)