Thank you, Beautiful people :-)

Monday, May 14, 2012

Passer Baroe, Jakarta



Salaam and Hello Readers,

Kalau ke Jakarta, me suka singgah ke sini.  Passar Baroe, Jakarta nie dulu dibangunkan oleh Belanda dan majoriti peniaga-peniaga disini adalah bangsa Cina.  Kalau datang sini, teringat macam kita dekat Petaling street sebab laluan pejalan kaki yang berbumbung.  Selain daripada kain, baju, beg, kasut dan pelbagai kosmetik dan alatan spa, me suka cari lace dekat sini.  Ada satu kedai jual imported lace daripada India..boleh pengsan tengok lace-lace dia semuanya cantik-cantik with reasonable price.  Bilalah kat m'sia nak ada kedai lace mcm nie *sigh*


Wall of lace, pelbagai jenis applique lace, kita pilih dari sini dan nanti sales assistant akan carikan lace2 tu.  Rambang mata di buatnya, macam-macam idea keluar time nie..hahaha sorrylah tuan punya telinga dalam gambar tu termasuk sekali..hiks



Lace ela, price range dari RM3 per meter sampai lah puluhan ringgit semeter, sangat cantik kalau tampal dekat baju.  My brother, spend masa lama kat sini sampai we all naik lenguh tunggu..dia pening la tu memikir lace apa yang sesuai untuk baju customer :-)


close up lace dia.  opppss mana pulak hasil tangkapan me kan, hikss..ader nanti me share tapi me tak beli lace ela nie, me beli yang applique saja for my Ribbon Embroidery project.

Till next entry, take care and happy stitching :-)

13 comments:

shima said...

salmi
kalau macam ni kedai... shima pun enggak pulang... ngeee

Salmi said...

shima, hehehe we all dah kepenatan ekcelli..hahaha..shopping from one place to another, sampai terpaksa hantar barang balik hotel then sambung shopping lagi..hehehe.. dalam kedai lace tu memang best ..semuanya lawa2

kakyon said...

memang lawa2 lace tu..klau ada kt kl kan best..
bnyk shopping lace saj?

Salmi said...

salaam kakyon, ada lah jugak kak sikit2 :-)

Puteri Nurhayati said...

Cantiknya, tengok lace-lace tu. Bestnya, dapat pergi kedai camtu, kak Sal. :)

gorgeous ♥ said...

salam kak salmi..blh x kak salmi bgtau nama kedai tu kak? mak n adk sy nk ke jakarta july ni..nk crk border lace utk baju...sy nk contact akk sy x tau cmne...nak mntk akk sms je kat sy nama kedai n landmark kedai ni leh x sis? number 0122766693..tq kak salmi..really hope sgt2 kak salmi dun mind to share ya..assalamualaikum... =)

gorgeous ♥ said...

salam kak salmi..blh x kak salmi bgtau nama kedai tu kak? mak n adk sy nk ke jakarta july ni..nk crk border lace utk baju...sy nk contact akk sy x tau cmne...nak mntk akk sms je kat sy nama kedai n landmark kedai ni leh x sis? number 0122766693..tq kak salmi..really hope sgt2 kak salmi dun mind to share ya..assalamualaikum... =)

Salmi said...

yes yatie memang cantik2 semua lace dia :-)

gorgeous :-) happy shopping ya to your mom and adik..

The Red Riding Scarf said...

Assalamualaikum, accidentally hop browsing ur blog while searching for lace borders. Boleh x share the name of the shop? Greatly appreciatede if u could. Thank you... Nazlindakhan@gmail.com

niki said...

Hi Kak Salmi,

so excited when i saw your post. boleh tak share the shop's name ke landmark ke? would be so great. thanks so much.. nikizyanism(at)gmail.com

K-Pop and more... said...

Assalamualaikum..

Boleh tak kalau saya nak dapatkan alamat kedai kat Pasar Baroe ni yg jual lace tu. Sya nak pegi Ahad ni.

TQVM.

Fid Abdullah
firdawani_77@yahoo.com

K-Pop and more... said...

Assalamualaikum..

Boleh tak kalau saya nak dapatkan alamat kedai kat Pasar Baroe ni yg jual lace tu. Sya nak pegi Ahad ni.

TQVM.

Fid Abdullah
firdawani_77@yahoo.com

Fainie said...

Salam kak.nk tanya.kt sini mmg byk kdai2 lace or yg ni 1 jek?kalau sini dgn tanah abg,mana yg lg ok?