Thank you, Beautiful people :-)

Monday, February 04, 2013

Inspirasi Haworth


Salaam semua :-)

Sudah lama tidak berkesempatan nak mengupdate blog kerana kesuntukan masa.  Nak menjahit2 sangat pun tak sempat sebab terpaksa berbagi masa dengan aktiviti membaking, kerja-kerja rumah dan urusan pejabat.  Cuti panjang pun masa banyak terisi dengan urusan keluarga.  This month ada family wedding, next month pun ada wedding juga and me going to be busy with sewing and baking for the family event :-)


Rasa macam nak merehatkan diri dengan ribbon sekejap..lama dah sebenarnya tak sentuh ribbon nie..baru start balik since ada few orders yang me kena siapkan by end of March nie. Dah lama juga nak buat bunga warna ala Royal Albert Haworth nie sebab to me the colour sangat sweet..tapi nak cari exactly ribbon kaler nie agak payah..mewarna pun perlu ambik masa juga so, just gunakan apa yang ada saja and masa nak siapkan jahitan nie pun tak lama..sehari dah boleh siap untuk bunga sudut alas meja yang me beli kat vietnam last year.


The original design, sweetkan kaler dia.  Got to go now, see ya in my next entry and take care :-)

6 comments:

Gee said...

assalam salmi,

so sweetttt...

Salmi said...

salaam kakgee, terima kasih kak :-)

kakyon said...

memang sweet colour dia salmi.jahitan pun kemas.akk suka corak lobang2 tu, sal buat ke memang dah ada..

shima said...

salmi.
memang cute, emm curi2 masa best jugakan

Salmi said...

salaam kakyon, terima kasih..yang corak lobang2 tu hardanger teknik..memang dah ada pada alas meja tu kak :-) sal just jahit riben jer sebab nampak a bit plain :-)

Salmi said...

salaam shima, thanks shima..ha tu la..kalau nak tunggu masa ada..memang takde..so kena curi2 sikit masa :-)