Thank you, Beautiful people :-)

Thursday, June 06, 2013

Clover Clamp Shell Si Kerang Busuk


Bismillah.

Assalamualaikum and hello readers :-)

Sebenarnya lama dah me beli template clover clamp shell nie after tergoda with my cousin nyer clover clamp shell.  We had mutual agreement for a crafty session at Tasik Perdana where she had agreed to provide a clamp shell tutorial for me and my niece.  Unfortunately, both of us seems unable to find a right time for get together crafty session.  Masing-masing weekend pun sangat occupied with family events and other commitment.  This clover template is available at Yee Button and I bought two sizes of M and S.  L is quite  big for me as I need a small box that I can carry in my handbag to keep my lipstick and small accessories.


I found that the tutorial at youtube is more beneficial and easy to understand than the instruction showed in the packet.  It is not difficult to do but I need lot of patience as this involved 100% hand sewing which I don't like very much..adehhh my serembat adalah fail, and I salute my mom masa muda-muda dulu ambik tempahan baju kurung jahit tangan!..teringat my mom ajar me jahit mata lalat, me yang jadi pening lalat..sekarang kalau nak mintak ajar pun sure lah dah susah sebab mata my mom pun dah tak berapa nampak.


Clover Clamp shell yang sempurna adalah mulutnya yang terkatup kemas, unlike mine macam kerang busuk jer tersengih *hiks* and if I showed this to my cousin, definitely she will screaming " Ya Allah, buruknya jahit..hahahaha..I dont care, janji cuba :-)..hiks


Bahagian dalam, sebenarnya kedudukan batting tu pun dan salah, and susahnya nak cari batting nipis..kalau yang bagus dan nipis macam dalam youtube tu rm60++ per meter, mak aihhh,..pengsan kot kalau nak guna buat clamp shell, unless nak guna buat blanket ke ok la spend that much, so me bought yang murah, tak ingat berapa luas tapi memang boleh buat berpuluh2 clamp shell nie cost me dalam rm18 jer tapi tebalnya tindih dengan buku berat sehari semalam pun tak nak nipis2..hihihi

However, I enjoy doing this and definitely more to come !.  Take care and xoxo :-)

2 comments:

Yati said...

Cutenya. Orait apa kak Sal buat, mana ada macam kerang busuk. :)

shogun_na said...

berkenan tgok clover clamp shell nie masa kak sal tayang kat FB...hehehe...tak sempat nak tegur clover clamp shell nie tp sibuk tegur post status di Raub...hehehe....

Comel je... :)