Thank you, Beautiful people :-)

Wednesday, October 22, 2014

I baked a macaroon





Bismillah.

Assalamualaikum and Hello !!!

Lamanyaa tak update blog..sampai kena hijack dengan html bugs which direct this blog to neocounter..bla..bla..bla..me kena install no script add-on kat mozilla to stop the problematic gadget yang me installed kat blog nie..alhamdulillah.,the problem solved.  Lets cerita about my macaroon project.


Yang nie confirm la jadi kan..dan tak kekwat macam nak buat macaroon yang sebenarnya but still 3 jam jugak mengadap benda cinonet nie dekat Yee Button.  This half day workshop was conducted by Artchala handmade, yang friendly and went smoothly  since me pun dah ada basic stitching technique especially ladder stitch atau invisible stitch.  Yup..this macaroon is 99% hand stitch yea..lagi 1% tu untuk board dalam tu me gam jer..hihihi..tak kuasa lah akak nak menjahit lagi sebab dah 3 jam sampai kebas tangan buat running stitch dengan ladder stitch.


Wallahhh...jadi juga walaupun senget benget sikit sebab memang kena sabar banyak lah nak jahit ladder stitch kat zip dengan based atas dan bawah.  Apapun sangat happy dengan my own macaron coin purse.

Take care and xoxo

3 comments:

kakyon said...

Salam Sal,memang sangat cute macaroon tu.kerja tanngan sal sngt halus dan yg terbaik..

Yati said...

Comelnya macaroon. :)

Salmi said...

salaam kak yon, terima kasih kak

salam yati..terima kasih yea