Thank you, Beautiful people :-)

Thursday, July 23, 2015

Bantal Cik Bintik



Assalamualaikum and hello Readers

Terima kasih kerana sudi singgah sebentar di sini. Akhirnya sampai juga ke studio kak Umi of Umi embroidered Gifts dekat USJ.  Kak Umi is one of my respected Guru in Ribbon amd thread embroidery.  Sangat adore jahitan kak umi yang kemas, baik pada cushion, ribbon and thread works. Pada yang berminat nak attend kelas dengan kak umi, boleh click kat sini https://www.facebook.com/umisembroideredgift?ref=ts&fref=ts


Me belajar, jahit cushion nie 4 in one techniques sekali harung. Jahit pipping, jahit lace frills, jahit zip dengan ruched frills sekali in one day boleh siap.  Belajar ngan kak umi nie teliti and most important precise.  Kak umi banyak bagi tips untuk bagi jahitan kemas. kalau nak guna semua decoration mcm nie kat bantal (piping, lace, ruched frills) kena pilih kain yang sesuai, supaya tak tebal sangat dan mudah nak cantum sekali nanto . Guna fabrik jenis cotton pun ok, yang me guna nie beli kt kedai fabric kt subang jaya..lama sangat dah, kedai tu pun dah pindah kt sg penchala, lupe nama dia.


Till next entry, selamat berpuasa 6 hari dibulan syawal. Perbanyakkan selawat pada hari esok yaumul jumuah,  Jangan lupa banyakkan berdoa terutama antara asar dan maghrib antara waktu yang mustajab untuk berdoa.  Doa saya buat sahabat semua semoga dalam jagaan dan lindungan Allah s.w.t selalu, Allahumma Ameen.

1 comment:

Anys Hazwanie said...

berbintik-bintiknya. hehe

http://myartcrafting.blogspot.com/2015/07/syawal-giveaway.html