Thank you, Beautiful people :-)

Wednesday, August 19, 2009

An Inspiration from Botanic Garden

Hurmmm..it was a long thinking, which technique to use, in order to make this flower - Primula Villosa (Blue Primrose). I was inspired to do this flower from my small collection of Botanic Garden by Portmeirion.
KKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKK

Ribbon is by offray, and as for the leaves, I am so happy with my purchase from Pn.Ann's shop. I really love the green colour variation. It solved my problem to think about 2 tone leaves colour as per picture below. Novelty button is by jesse james.

Soup Plate


Serving dish with divider

Thanks for viewing. To all my muslim friends and readers "Selamat Menyambut Ramadhan Al-Mubarak dan moga kita semua dapat menjalankan ibadat puasa pada tahun ini dengan sempura. Saya ingin mulai ramadhan ini dengan memohon kemaafan daripada anda semua andai terdapat coretan-coretan dan komen-komen yang menyinggung perasaan tanpa saya sedari. Saya berusaha sebaik mungkin untuk tidak menyinggung perasaan sesiapa namun saya hanyalah manusia biasa yang tidak lari dari membuat kesilapan. Semoga Allah mengampunkan kita semua dan memberkati amalan-amalan kita disepanjang bulan yang mulia ini. Amin.

13 comments:

Ifa said...

sungguh cantik kak! terpesona sy tengok..

m|sa said...

kak salmi..

i guess bunga tu pakai loop ribbon, pehtu tindih ngan french knot..


waduuuh.. rindu nye ngan RE.. dah lama tak usik my ribbon..


pssst : lawo laa two tone ribbon tu.. mabelooos..

~Yatt~ said...

salam kak salmi..lama tak menyinggah sini..tenet baru ok..kreatif le akak..cantik betul hasil kerja tangan akak nie..marbeles!sy pun suka ngan motifs portmeirion especially roses & garden..

MrsNor said...

salam Sal... untungnya org pandai menjadi aje sentuhannya..cantik. Try ler pulak botanic roses

shima said...

sal,

turn shima pula jeles... jeles crazy... memang cun melecun...

Salmi said...

Salaam buat semua,

Ifa, thanks dear..leaving me a sweet notes.

Misa, precisely !..teknik ni paling senang nak buat dan cepat siap..cuma kena pandai adjust ler supaya tak rapat2 sangat..jom la wat re balik..akak dah lama tak kol cikgu.
Ha ah..cantik kan riben hijau tu..

Yatt, thanks sudi datang..and trima kasih sekali lagi..bagi komen yang dapat mengubat penyakit takde mood nie..hehehe..

Sis Nor laling, your comment always inspired and motivate me!..botanic roses..one day..akan sal usahakan..insyallah.

Shima! its okay jeles menjeles yang menjadikan kita lagi rajin..jom la wat Re pulak..*wink*

FAWA said...

cantik sangat kak...susunannya menjadi sekali...

Reen said...

Cantik nye. Looks exactly like your plate.
How i wish i can learn a little abit of RE in December.

Asmahani said...

Cantik nya sis! Matching dgn plate pulak tu.. i like!

Salmi said...

Salaam Fawa, thank you fawa, jom la buat..dah lama rasanya fawa tak buat Re.

Salam Kak reen, thank so much. boleh la spend one day ker, mintak en hubby extend stay 1 day extra..hiks

Salam hani, thank you..moh la terjebak..hehehe..tak susah nak buat

shima said...

sal, memang nak buat RE, rasanya dah jumpa cikgu yang sesuai.. Cikgu Siti Salmi.. sedap je bunyinya, camne setuju tak amik student yg buta huruf RE ni..:)

Salmi said...

Salam shima, hehehe..tersengih je sal baca ..lum sampai tahap cikgu lagi..tapi kalau nak tunjuk tu boleh ajer..insyallah nanti bila free, boleh kita geder2..sal pun nak belajar buat quilt..ngan shima..

amelia_abubakar said...

Kak Salmi....akak nih, sungguh kreative....Amy sukaaaaa sgttt.....