Thank you, Beautiful people :-)

Thursday, July 07, 2011

Take Time To Smell The Roses



Salaam and hello to all readers,

Now, follow me..closed your eyes..imagine that you are in a garden that is full of roses, big and small in sizes, bushes and climbing, varieties of colors in pink, blue, white, red, yellow, orange or any color that you like, butterfly dancing around hopping from one flower to another flower, birds singing happily and you decided to sit on a wooden white bench..to enjoy the view and smell the roses *wink*..serene !.



Sorry I have to stop your dream and want to share my joy and excitement once received this long awaited book. I have been booking this book from book depository since May and finally it is in my bookshelf. What I love to shop with book depository is they are offering free shipping to Malaysia! and that is already a saving about RM40-60 for the shipping cost


Roses by Di Van Nierk is her 3rd book that I have. Her works is simply breathtaking, and she explained how to make the silk ribbon flower with a detailed instruction and in color photograph. It's a book that I always love to browse during my breakfast time, afternoon tea or even as my bedtime story book *wink*..for an inspiration..


To all my dear friend and readers, time flies very fast and thus we always have a hectic and busy life. Forget about work and the problems for a while and take a time to smell the roses. Luv ya!

8 comments:

Yati said...

Yati hari-hari (hmmm, tak juga, bila ada kuntum baru mekar), akan stop bau rose. Ada beberapa pasu kat rumah.
Buku Kak Sal tu nampak menarik sangat. Suka tengok orang buat RE ni, tapi Yati tak tau buat.
Yati suka lagu di blog Kak Sal ni, Tiada duka yang abadi. Teringat citer Kasyaf Imani, ada lagu ni. :)

MamaTiaMia said...

salam salmi..aduhh cantikny..kalau letak kat baju budak2 pun cantik ni kan..i can nearly smell the roses..salute you..so good in doing all these:)p.sss salmi i teringat panjat manggis pulak kat kampung and part petik pucuk labu tu best sangat..i suka lah petik sayur di kampung:) have a wonderful weekend ya.

Salmi said...

Salaam yati, selalu yang bau wangi ros kampung..lembut jer bau dia..kak salmi dulu ada ros kampung nie, lama2 dah mati..tinggal sepasu jer rose, susah jugak nak bela kan rose nie..RE nie, mula dengan yg simple2 dulu, nanti lama2 kita boleh buat..kak salmi memang suka opick and all his songs..

Salmi said...

salaam mamatiamia, thankkk youu so much ..me nie beli jer dulu..sambil tu berangan2..buatnya entah bila..hehehehe..

pokok manggis kat my kampung tu masih ada lagi dah besar sangat..buah2 pun tak berapa elok..ingat masa kecik2 kalau kena marah ngan my arwah nenek, situlah port melayan perasaan..hahaha..lepak kat dahan yang tinggi sekali tu..cari view cantik sbb rumah my nenek kat bukit..such a memori :-)

Yati said...

Betul, susah nak jaga bunga ros. Tapi orang kata, kena buang kelopak yang dah layu, dan siram dengan air beras, untuk elak ulat putih tu. :)

zaliana said...

aduhhai dah termimpi2 bunga2 ros ni....kak..za pun memang berhajat sgt nak beli buku ni...kat yee button ad ajual kot yer..book depository tu...kedai buku online ke mcm mana? tak penah dengar lagi

Salmi said...

Salaam za, kalau kat bookdepository tu just click ajer buku tu..nanti payment via credit card

::Cik Ngah:: said...

wah menariknya buku ini...br RM kak?