Thank you, Beautiful people :-)

Sunday, November 18, 2012

Warna Warni Cik Tiffany




Salaams :-)

Me memang suka dengan lampu tiffany nie sebab to me it is an art.  Kepingan kaca berwarna yang dicantum-cantumkan untuk membentuk corak flora dan fauna, diamond ataupun geometrik.  Lampu tiffany antik memang mahal tapi sekarang reproduction daripada china ataupun taiwan mudah didapati dan harga jauh lebih rendah.  Masa me lalu depan kedai Maruzen nie bila terpandang jer koleksi lampu-lampu baru tiffany nie..alamakkkkk..ter..ter..ter..tapi sabar je lah..walapun harga tu consider murah dari yang antik to me reproduction kalau tak sale still mahal..so kena tunggu sales dulu baru beli :-)



Masa diwali hari tu semua lampu-lampu ini sales 50% so me main tarik-tarik tangan dengan asben nak ajak masuk kedai lampu nie..hahaha..biasalahkan..alasan tengok jer dulu..hahaha..
 

 

Aishhh masa me cari lampu dinding dulu takde pulak wall sconces nie and memang cantik..sangat victorian kan :-) 



Laaa kannn, me dah kata..dalam kata tengok2 jer dulu pastu terus beli kann..hihihi..this one pun dapat 50% off,  the is price reasonable and paling murah antara lampu-lampu tiffany tu semua..so me pasang lampu nie dekat wet kitchen.  En asben pun komplen, lampu nie malap la..karang I salah letak garam dan gula kat dalam gulai camne..hiks..me pun tukar mentol putih..which is kurang menyerlah tapi ok lah kan..orang dah komplen..kang kari rasa manis macam pengat camne pulak ..hiks

till next entry, take care and xoxo :-)

6 comments:

CoCo said...

As Salam, serius cantik lar lagi lagi scones dengan table lamp tu terus jatuh centha...

Salmi said...

salam coco, kannn :-)

Kak yon said...

salam salmi..
memang cantik dan berkenan.tapi boleh masuk tak dlm english konsep?

Salmi said...

Salaam kak yon, kalau sal boleh ajer kak :-)..hehehe..english malaysian style :-)..asal sedap mata memandang..jalan jer ..hihihi

RedRose said...

those lamps will give ur space a calm mood tau. so, I think boleh jadi as a therapy jugak. ^__^

Salmi said...

salaam rose..ha ah mood relaxing lampu nie..:-))