Thank you, Beautiful people :-)

Friday, December 14, 2012

Tin Story




Salaams and Hello Readers :-)

ouuuhh apakah??...demam mengumpul tin sudah kembali *wink*..dah lama me tak membeli koleksi tin tin baru sebenarnya semenjak rumah double storey yang me belikan untuk koleksi tin-tin nie dah penuh sesak takde tempat nak menumpang lagi untuk tin-tin baru.  Akan tetapi, bila my lil bro mintak shopping kan..ehhh belikan him and officemates items from Crabtree and Evelyn yang ada offers 30% discount storewide for members so me pun tolonglah as with every purchase at certain amount will entitle a few gifts yang memang berbaloi.  Jadinya pagi2 me dah beratur kat depan pintu kedai C & E kat KLCC tu sebab early birds pun ada gifts :-)..dengan tekad - beli apa yang perlu saja *wink*. My initial intention just nak beli 2 items above :-)..tapi apa dah jadi..hikksss



Masa nak bayar, total purchase dah almost touch amount yang tambah ajer beberapa puluh ringgit,  boleh dapat Iris diffuser nie for free.  Normal retail price for disffuser nie memang lah mahal sangat..me pun tak kan beli sebab to me pewangi daripada lovely lace pun dah cukup wangi with reasonable price unless kita memang suka and can afford ..tak lah menjadi masalah :-)


So dengan hati yang berbelah bagi, campur tolak darab semua lah so me pun terbabas la membeli biskut barrel nie.  Biskut2 dia semua sedap and tin nie kedap udara.  Besar pun memang besar so redha ajer lah sebab nak kan diffuser tu :-)



Nie rumah tin double storey yang me cakap tadi, me tempah dengan sue of emelyn's garden, link dia ada kat my right side bar, tapi tak sure sue jual lagi ke tak :-). Tin tin nie semua me beli kat friends yang ada online shop, supermarket and gifts from friends pun ada.


Nie pulak aras atas, haa.. tengok tu bersesak-sesak..ini kalau tuan tanah yang kutip sewa sure dia dah halau  sebab bilik terlebih muatan sudah :-)


Keseluruhan rumah tin.  Insyallah lepas nie tak menambah lagi kot unless ada special kes..hihihi..till next entry, take care everyone :-)

9 comments:

shima said...

he he, salmi.... cute2 tin tu.... rumahnya pun cantik

Salmi said...

salaam shima, ha ah kena cari tin2 cute sebab rumah kecik..hehe..ha ah shelf tu memang sweet macam tuannya yang menjual tu :-)

kak yon said...

beruntung tin2 tu dapat rumah double story..hehe

Salmi said...

hihihi, kannnnn kak :-))

Salmi said...

hihihi, kannnnn kak :-))

Haliza Ghazalli said...

Salam berkenalan...
Reading ur blog...i'm so impressed!
You r so creative!

Salmi said...

salaam perkenalan hsliza. terima kasih :-)..

Zurainny Ismail said...

Memang kena beli rumah baru...kesian tgk squatters yg duduk atas bumbung..:D I like to collect patterned tins, too.

Salmi said...

salaam zurainny, alamak..dinding semua dah kena booking..hehehe..nampaknya terpaksalah dorang menumpang mana-mana tempat kosong sementara..hihihihi